Under tio veckor med start i januari 2018 kommer svenska skidresenärer att kunna flyga direkt med Blue Air till Turin från Stockholm Arlanda Airport. Flygbolaget Blue Air gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt till en ort med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna.

Härifrån nås smidigt italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.

– Vi är glada att Blue Air expanderar på Arlanda och gör en satsning på skidåkande svenskar i vinter. Efterfrågan på direktlinjer till Italien är fortsatt stark som också bevisas av att efterfrågan växer mer än utbudet så fort nya linjer startar. De senaste fem åren har flygtrafiken till populära Italien ökat med hela 50 procent, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Blue Air har haft ett mycket framgångsrikt första år på Arlanda och vi är glada att nu kunna lansera vår första linje till Turin. Det blir ett tillskott för alla svenska vintersportentusiaster som erbjuds en port till de berömda skidorterna i regionen Turin med över 600 km pist sammanlagt. Linjen är också en ett viktigt steg för att stärka vårt varumärke på den nordiska marknaden, säger Tudor Constantinescu, Chief Commercial Office på Blue Air.

Avgångarna med Blue Air från Arlanda till Turin sker på lördagar under perioden 20 januari till 24 mars 2018.