Milano ligger i norra Italien och är Italiens andra största stad. Hit är det många som åker för att shoppa eller för att njuta av arkitektur i världsklass. Fotboll är även det en orsak till att många åker hit. I Milano ligger många kända designhus, så som Gucci, Prada, Dolce & Gabanna och Armani. Dock finns det mycket mer att göra här, än att bara shoppa! Stadens mest kända byggnader hittar du i Milanos historiska kärna och längs med torget Piazza del Duomos ena sida finns en av världens största kyrkor, den gotiska katedralen Duomo. Inte långt från den finns även operahuset La Scala och den kyrkolika gallerian Vittorio Emanuele II där det finns caféer, restauranger och affärer.

Den gotiska katedralen Duomo, började byggas 1386, men det tog hela 400 år att färdigställa den. I dag är den världens tredje största kyrka. Den har öppet varje dag mellan klockan 07 och 19 och det är gratis att gå in i den. Vill du gå upp på taket för den fantastiska utsikten kostar det dock pengar.

I Milano är det även där du kan se Leonardo da Vincis berömda verk, Nattvarden. Den tar upp en hel vägg på refektoriet i dominikanklostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie. På andra sidan gatan om denna kyrka, finns ett vackert palats, vid namn La Casa degli Atellani. På andra sidan porten, så finns det en vacker trädgård med Leonardo da Vincis egen vingård.

Operahuset La Scala, ser inte mycket ut för världen, om man ser till det yttre, det är en ganska oansenlig byggnad, särskilt om man jämför med alla andra ståtliga byggnader i Milano. Dock har det på denna scenen uppträdde en mängd storheter inom operavärlden, såsom Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Birgit Nilsson, José Carreras och Maria Callas.

Milano har precis som Venedig, ett eget kanalsystem, inte lika stort och flådigt som just Venedig, men de ger ändå ett intryck.

Fotboll i Milano

Du som gillar fotboll, du ska bege dig till San Siro, som är en fotbollsstadion. Här kan du uppleva fotboll i världsklass!

Den kanske mest populära parken i Milano är Parco Sempione och den ligger mitt inne i centrum och är totalt 386 000 kvadratmeter stor. Det finns mängder av gräsmattor och koppla av på eller så kan du vandra runt på de olika promenadstråken. Det finns caféer, restauranger och även flera gallerior och museer i parken som man kan besöka och behöver du hotell hittar du dem på www.hotellmilano.se. I östra kanten av parken ligger ett akvarium, Acquario civico. De har öppet tisdag till söndag och det är helt gratis att gå in.

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci öppnades 1953 av den dåvarande presidenten Alcide De Gasperi. Genom åren har det växt sig större och är idag ett av Italiens största vetenskaps och teknikmuseum. Museet är dedikerat till Leonardo da Vinci. På detta museum så är det så att mycket av det som finns att se och göra är förknippat med Leonardo da Vincis upptäckter inom teknik och vetenskap.

Nöjesparken Europark Idroscalo är ett trevligt ställe att besöka och här finns attraktioner som flume ride, skräckhus, go kart-bana och klassiska berg och dalbanor. Europark Idroscalo ligger utanför Milano i Segrate och hit tar man sig lättast med tåg eller buss.