Gillar du att resa och har gärna en aktiv semester? Då kan en utlandssemester med löpning vara den bästa kombinationen! Allt fler svenskar har börjat upptäcka städer och länder genom att kombinera sin semester med ett lopp eller utmanande träningspass – så kallad runcation.

Löpning är en idrott som är enkel att ta med sig på resan – det krävs bara ett par löparskor och kläder. Flygbolaget KLM sponsrar ett flertal lopp som till exempel maratonloppet på Curacao och Amsterdam Marathon. Är du en av KLM:s ”frequent flyers” kan du anmäla dig till olika lopp med intjänade bonuspoäng och i Facebookgruppen, Flying Blue Running delar över 15 000 medlemmar med sig av destinationer, tips, erfarenheter och ställer frågor till varandra.

Till sommaren och hösten finns det mängder av roliga lopp på spännande destinationer. Venedig Marathon är ett av många maratonlopp i Italien som går under hösten. Venedig är ett otroligt vackert resmål som är populärt för dess romantiska kanaler, broar och gondoler. Det 42,195 kilometer långa loppet går av stapeln i slutet av oktober.

– Att förena resor med träning är en trend som växer sig starkare, både i Skandinavien och runt om i världen. Att kombinera ett lopp med sin semester är ett väldigt bra sätt att verkligen få uppleva helt nya platser på. Vi har mängder med avgångar till destinationer över hela världen och sätter stort värde i att hjälpa människor upptäcka nya platser, destinationer och äventyr. Vi har till exempel sprungit Amsterdam Marathon tillsammans med våra resepartners, säger Paul Terstegge, chef i Norden och Baltikum på Air France och KLM.