Nordens ledande researrangör till Alperna sedan över 40 år – STS Alpresor följer noga skidtrenderna i Sverige och upplever ett ökat intresse bland svenskarna för att åka till Alperna, men det skiljer sig mycket mellan orterna och när på året man vill resa.

– Senaste åren har vi sett att intresset att åka till Italien är enormt, särskilt bland Stockholmare ”säger Peter Johnson, VD på STS Alpresor. Sportlovsveckorna från Arlanda är nästan helt slutsålda med några få undantag fortsätter han.

En annan trend som också blivit tydligare sista åren är intresset för weekendresor. Allt fler upplever att tiden inte räcker till och då är en weekendresa ett bra alternativ. Från och med säsongen 2017/2018 erbjuder STS Alpresor weekendresor med direktflyg från Arlanda till välkända Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein.

I hjärtat av Italienska Dolomiterna ligger mysiga orten Canazei som är en nyhet inför 2018 hos STS Alpresor. Byn med 4000 invånare har många trevliga hotell och barer, dessutom tillhör Canazei världens största skidsystem – Dolomiti Superski som bjuder på oändliga pister och soliga lunchrestauranger.

På hotellsidan är STS Alpresors egna hotell – Hotel Marmore den största nyheten. Hotellet som är helt nyrenoverat är beläget mitt på huvudgatan i populära orten Cervina i Italien. Hotellet kommer att ha 67 rum inredda i rustik Aosta-stil med exklusiva badrum med carrera marmor och mosaik. Hotellets restaurang kommer servera Italiensk mat med råvaror från närliggande områden, och många av vinerna kommer direkt från Aostadalen. Trots att hotellet ännu inte öppnat är stora delar av vintersäsongen redan slutsåld, och många står på väntelista för att få testa det nya hotellet.

– Precis som för alla våra andra hotell vill vi att Hotel Marmore skall upplevas som ett andra hem i Alperna med en familjär och avslappnad stämning, men med hög service och kvalitet. Vi är väldigt glada över att intresset för hotellet är så stort, avslutar Peter Johnson, VD på STS Alpresor.