av Monica Strandell
Skapad: 2 januari, 2018 (6 år sen)
från 5.400kr
Ort/stad/by
Oria
Pris från
5400 kr/vecka
Antal bäddar
8 bäddar/sovplatser
Boyta/area
110 m²
Information
Balkong, Uteplats, Parkering, Luftkonditionering, Diskmaskin, Tvättmaskin
Region/ö/ögrupp

Lev syditalienskt vardagsliv med många soltimmar, bra lokala krogar, barer samt kvartersbutiker utanför tröskeln i gamla stan, centro storico, i den 3000-åriga staden Oria. Miljön är som hämtad ur en gammal italiensk film och staden lever året runt.

Oria med cirka 15.000 invånare ligger centralt i Puglia/Apulien för att upptäcka resten av Salento, klacken på den italienska stöveln. Det är bara en halvtimme med bil från flygplatsen i Brindisi och 20 minuter till närmaste strand.

Här i Rione Castello, slottskvarteren, med den stora katedralen och slottsborgen som grannar har vi en stadsvåning på 110 kvm, fem franska balkonger och stjärnvalv med 4,60 meter i takhöjd. Det är tre stora rum, cirka 25 kvm vardera, varav två är sovrum med dubbelsäng och salen med en bäddsoffa för två samt rejäl hall och sovloft med dubbelsäng. Köket är cirka 17 kvm, har både disk- och tvättmaskin, stor gasspis med elektrisk varmluftsugn och ett stort matbord med sittplatser.
Våningen sträcker sig över hela första våningsplanet, primo piano, i två huskroppar samt hela taket. På bottenplanet finns endast små butiker. Kök och badrum är nyrenoverade. Taket går att hänga tvätt och vistas på, men är inte renoverat som terrass.

I första hand är detta ett semesterboende för er som vill njuta av det syditalienska, genuint goda livet vid sidan av turiststråken. Härifrån är det lätt att ta sig till andra sevärda platser som Martina Franca, Lecce, Gallipoli, Ostuni, Valle d´Itria, Monopoli, Alberobello och Polignano a Mare.

Det är cirka 30 minuter till både Adriatiska havet och Joniska havet, en del av Medelhavet, om man vill bada. Närmaste stranden ligger i Campomarino di Maruggio som nås med bil på 20 minuter.

Grannstaden Manduria är känd för sitt fina vin Primitivo di Manduria och det finns flera vingårdar i trakten som producerar goda lokala viner. En fin dagsutflykt är också till Matera, som blir Europas kulturhuvudstad 2019, i grannregionen Basilicata som har ett varierat och vackert kuperat landskap.

Högsäsong vecka 25-37, veckohyra beroende på antal personer:

  • 1 Dubbelsäng – 2 pers 6.900 kr
  • 2 Dubbelsängar – 3 pers 8.350 kr, 4 pers 8.750 kr
  • 3 Dubbelsängar – 5 pers 10.200 kr, 6 pers 10.600 kr
  • 4 Dubbelsängar – 7 pers 12.100 kr, 8 pers 12.500 kr

Lågsäsong, vecka 2-24 och vecka 38-51, veckohyra beroende på antal personer:

  • 1 Dubbelsäng – 2 pers 5.400 kr
  • 2 Dubbelsängar – 3 pers 6.100 kr, 4 pers 6.500 kr
  • 3 Dubbelsängar – 5 pers 7.600 kr, 6 pers 8.000 kr
  • 4 Dubbelsängar – 7 pers 9.100 kr, 8 pers 9.500 kr

Observera att ni disponerar hela våningen oavsett antal personer. Vi är flexibla när det gäller ankomst- och avresedag. Det går även att boka exempelvis tio dagar.

I hyran ingår gas, el, vatten, lakan och handdukar. Det är nystädat och bäddat när ni kommer. Vår husvärd tar hand om tvätten när ni åker. Ring eller mejla för mera information. Välkomna!

Vill du hyra denna bostad?

Klicka på visa kontaktinformation för att se e-postadress och/eller telefonnummer. Om den finns en angiven adress till en hemsida så kan du även kontakta dem via den. All bokning sker direkt via ägaren. Du kan inte boka via denna sida.Har du ett boende, lägenhet eller hus du vill hyra ut i Italien så kan du göra det här >>. Hos oss kan du annonsera gratis om bostäder som går att hyra i Italien.

Behöver du hyra en bil i Oria? Du kan jämföra priser på hyrbilar i Italien hos biluthyrning.nu och autoitaly.se. Priser där allt ingår, inkl. försäkring och skatt. 24-timmars kundservice via mejl, telefon och via Internet. Bra priser på alla biltyper, inklusive lyxkategori-bilar, minibussar och automatväxlade bilar. Säker krypterad betalning. I deras priser ingår fria mil, fri körsträcka, alla obligatoriska försäkringar, skatter och avgifter. Som tex Skadeanmälan - Begränsning av skada, Tredjepartsförsäkring, Stöldförsäkring, Skatt, Flygplatstillägg, Placeringsavgift, Kilometeravgift, Haverihjälpavgift. Jämför även långtidshyra bil och månadshyra. Hyrbil långtid, ett år, en hel månad, vecka, weekend eller antal dagar du önskar.