av Monica Strandell
Skapad: 2 januari, 2018 (6 år sen)
från 5.400kr
Ort/stad/by
Pretoro
Pris från
5400 kr/vecka
Antal bäddar
6 bäddar/sovplatser
Boyta/area
70 m²
Information
Balkong, Uteplats, Parkering, Tvättmaskin
Region/ö/ögrupp

I en medeltida bergsby i den genuina regionen Abruzzo med flera nationalparker kan ni hyra vårt gamla hus. Från den rymliga terrassen syns olivlundar, vinodlingar, byar och städer ut mot Adriatiska havet och upp mot bergstoppen på 1900 meter. Det är två sovrum, ett rejält sovloft, litet vardagsrum och kök på två våningsplan i ett traditionellt byhus i den gamla bykärnan, centro storico. Upp till 6 bäddar.

Byn ligger knappt 20 mil öster om flygplatsen Fiumicino i Rom och lika långt sydväst om Ancona flygplats, 600 meter över havet i provinsen Chieti i Majella nationalpark. Flyg tisdag och lördag från Köpenhamn direkt till Pescara på knappt 2,5 timme från april till slutet av oktober.

Lugnet råder i byn. Ute på terrassen kan ni höra kyrkklockorna klämta med spröda klanger varje kvart, grannens tupp och lite småprat mellan grannarna. Inget som stör nattsömnen.

Vår del av huset är drygt 70 kvm och ligger högst upp i huset med egen ingång. Rummen har bevarade tegelgolv och välvda tak som ger karaktär. Här finns vattenburen värme, gasspis med varmluftsugn samt tvättmaskin. Fläktar finns till varje rum.

På entréplanet finns hall, ett sovrum med 180 cm bred dubbelsäng, ett rum med två enkelsängar, duschrum med wc, kök med öppen spis och en liten balkong där ni hänger tvätt.

På vindsplanet en trappa upp finns ett litet allrum med upp till fyra meter i takhöjd och öppen spis samt sovloftet med dubbelsäng, 160 cm bred. Från vinden kommer man ut på terrassen med vidsträckt utsikt mot kusten, grannhusen och skidbacken.

Huset ligger i en av byns många trappgränder med bara några minuter till matbutiken och genuina, prisvärda kvarterskrogar som är öppna året runt.

I byn med bara cirka 1000 gästvänliga invånare finns två slaktare, matbutiker, en fattoria som tillverkar mozzarella och fårost, apotek, postkontor och bankomat, barer och restauranger där Slow Food och goda lokala viner är vardag. På barerna och kvarterskrogarna finns gratis trådlöst internet för gäster.

Milslånga sandstränder nås med bil på 30 minuter. Här finns också den vackra Trabocchi-kusten där man sommartid kan njuta av nyfångad fisk och skaldjur på en enkel fiskeanläggning på pålar ute i vattnet. Öppet ungefär från påsk till en bit in i oktober beroende på väder.

Det är 10 km, en kvart med bil, till närmaste skidort Passo Lanciano, en av många skidorter i omgivningen med fina vandringsleder i övrig tid på året. Fina backar att cykla i. Flyg till Rom eller Ancona och boka hyrbil. Det finns också flygbuss från Rom till Pescara men bil är ett måste. GPS är en klar fördel.

Högsäsong från och med vecka 25 till och med vecka 37 är hyran 6.400 kr per vecka. Övrig tid är veckohyran 5.400 kr. I hyran ingår el, värme, vatten, gas samt sänglinne och handdukar. Det är städat och bäddat när ni kommer. Ni lämnar huset i samma skick men linne och handdukar tar vi hand om.

Vill du hyra denna bostad?

Klicka på visa kontaktinformation för att se e-postadress och/eller telefonnummer. Om den finns en angiven adress till en hemsida så kan du även kontakta dem via den. All bokning sker direkt via ägaren. Du kan inte boka via denna sida.Har du ett boende, lägenhet eller hus du vill hyra ut i Italien så kan du göra det här >>. Hos oss kan du annonsera gratis om bostäder som går att hyra i Italien.

Behöver du hyra en bil i Pretoro? Du kan jämföra priser på hyrbilar i Italien hos biluthyrning.nu och autoitaly.se. Priser där allt ingår, inkl. försäkring och skatt. 24-timmars kundservice via mejl, telefon och via Internet. Bra priser på alla biltyper, inklusive lyxkategori-bilar, minibussar och automatväxlade bilar. Säker krypterad betalning. I deras priser ingår fria mil, fri körsträcka, alla obligatoriska försäkringar, skatter och avgifter. Som tex Skadeanmälan - Begränsning av skada, Tredjepartsförsäkring, Stöldförsäkring, Skatt, Flygplatstillägg, Placeringsavgift, Kilometeravgift, Haverihjälpavgift. Jämför även långtidshyra bil och månadshyra. Hyrbil långtid, ett år, en hel månad, vecka, weekend eller antal dagar du önskar.