Brancaia Chianti Classico är 100% Sangiovese från hjärtat av Chianti. Äkta vinmakarkonst från Toscana. Barbara Widmer är ägare och vinmakare på Brancaia. Barbara arbetar utifrån filosofin att inget ska lämnas åt slumpen, därför produceras bara viner med hög kvalitet. Casa Brancaia har fler arbetstimmar i vingården än många andra vinproducenter i området och har stor respekt för moder jord.

Alla vinrankor på gården får lika mycket uppmärksamhet och omvårdnad vilket ger en jämn och hög kvalitet på allt som produceras härifrån. Det här är ett vin perfekt till en mustig pasta eller att njuta som det är en sommarkväll i goda vänners lag. Ge den en timme i en karaff innan du häller upp. Njut och låt vinets doft och smaker föra tankarna till ett soligt Toscana.

– När Sangiovesedruvan blir ompysslad på det här sättet visar den upp sig från sin absolut bästa sida. Med stor insmickrande körsbärsfrukt och mjuka söta tanniner är det här ett kraftigt rödvin av själfullaste slag! Stilen är fortfarande ursprungstypiskt italiensk, men med en modern renhet, säger Johan Lidby som importerar vinerna från framgångssagan Brancaia.

Vinet kostar 149 kr per flaska. Beställ vinet i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 70725.