Brancaia Rosé är ett ljust rosévin från vingården Casa Brancaia i hjärtat av Toscana. Totalt produceras 5 000 flaskor av vinet. Vinmakare är Barbara Widmer, dotter till paret Widmer som startade upp arbetet på vingården 1981. Barbara leder arbetet med säker hand och har ett stort kvalitetstänk som genomsyrar allt hon gör.

2016 är ännu ett riktigt bra år för Toscana ur ett kvalitetsperspektiv. Enligt Barbara är det samma kvalitetsnivå som året innan, men något mindre volymer. Augusti och september var näst intill perfekta växtmånader med varma dagar och svala nätter, vilket ger aromatiska viner.

– Den nya årgången av Brancaia Rosé görs till 100 procent på druvsorten Merlot. Druvorna skördas endast för hand och tidigt för att behålla sin syra och sin fräschör, säger Johan Lidby.

Brancaia Rosé är ett torrt, friskt och fräscht vin med inslag av hallon, smultron, vattenmelon och persika. Det passar utmärkt bra till vårens och sommarens alla tillställningar och ljumma kvällar. Vinet finns nu i Systembolagets sortiment med artikelnummer 92188 och pris 129 kr.