Delle Nazioni byggdes på 1800-talet och var från början ett värdshus. På den tiden var det som idag är garage och restaurang en plats där resenärerna lämnade sina hästar. Den 13 mars år 1896 ägde Italiens första filmvisning rum på hotell Delle Nazioni. Filmen visades i det som idag är hotellets restaurang och tillhandahölls av bröderna Lumière som dessutom var filmens skapare.

Under åren har många celebriteter bott på hotellet, bland annat kända artister, politiker och andra framstående personligheter.

– Delle Nazioni är ett fantastiskt hotell i den historiska delen av Rom. Den charmiga miljön och det centrala läget gör Delle Nazioni till ett hotell man gärna återvänder till, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Rom, även kallat ”den eviga staden”, är ett populärt cityresmål hos Vings resenärer. Ving har hotell som erbjuder något för alla smaker och plånböcker och de flesta hotell ligger i triangeln Vatikanen – Spanska trappan – Colosseum, vilket ger gångavstånd till det flesta sevärdheter i Rom.

Till Rom flyger Ving året runt med direktflyg från Stockholm. Två nätter på hotell Delle Nazioni (VVVV) Rom. Avresa från Arlanda 22 juli 2015, boende i dubbelrum inklusive frukost, 4 240 kronor per person.