Norwegian lanserar nu nya långdistanslinjer från Rom till tre destinationer i USA: New York (Newark), Los Angeles (LAX) och San Francisco (Oakland). De nya linjerna komma att starta i november 2017.

Norwegians långdistansverksamhet etablerades 2013 med direktflyg mellan Stockholm och New York samt Oslo och New York. I takt med att flera nya Boeing 787 Dreamlinerplan levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat. Den internationella strategin håller nu på att realiseras. År 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och 2015 mellan Paris och USA. I juni i år startar direktflyg mellan Barcelona och USA. Tidigare i år lanserade bolaget även direktflyg mellan London och Singapore samt mellan London och Denver och Seattle. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

– Lanseringen av direktlinjer mellan Italien och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Rom är en av världens mest populära turistattraktioner och är ett eftertraktat resmål för många amerikaner. Det här är samtidigt en fin möjlighet för italienska folket att flyga prisvärt till USA i våra bekväma och splitternya flygplan. Fler linjer mellan kontinenterna skapar både mervärde och fler arbetsplatser i både Europa och USA, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

I dag har Norwegian cirka 70 medarbetare i Rom som betjänar linjerna i Europa. Med lanseringen av USA-linjerna kommer Norwegian anställa ytterligare 200 medarbetare som ska betjäna linjerna mellan Rom och USA. Norwegian har idag flera internationella baser i USA, Europa och Asien. Norwegian flyger nu till 11 destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle och Denver.