Nu har STS Alpresor kartlagt de mest solsäkra alporterna. Resultatet visar att italienska Sauze d’Oulx tar första plats, följt av Cervinia på̊ andra plats och svenskarnas favorit Bad Gastein på tredje. När nordbor åker iväg på skidsemester är sol och fint väder ofta lika viktigt som själva skidåkningen.

Att sitta på en uteservering med näsan i solen och ta igen sig mellan åken tillhör bilden av skidsemester i alperna. STS Alpresor har därför tagit fram Soltoppen, en lista över de mest solsäkra alporterna under vintermånaderna januari, februari och mars. Resultatet i Soltoppen visar att Italien ligger i topp med orterna Sauze d’Oulx och Cervinia på både första och andra plats. De österrikiska orterna Bad Gastein och Saalbach kommer inte långt efter vilket också ligger i linje med de skidorter som är populärast bokningsmässigt i år.

– Alperna brukar generellt vara solsäkert och vår genomgång visar att det finns många orter där solen sken förra vintern, särskilt i italienska Sauze d’Oulx och Cervinia. I år har vi sett en fortsatt försäljningsökning av resor till Italien vilket vi tror beror på de senaste årens fina vintrar som bjudit på mycket snö och sol i södra Alperna. Dessutom bjuder ju Italien på god mat året runt, oavsett väder, säger Erik Emanuelsson, marknadschef på STS Alpresor.