Skidsäsongen närmar sig och Nordens största researrangör till Alperna, STS Alpresor, vet vad svenskarna letar efter när de bokar skidresan. Högre tryck än någonsin på skidresor till Alperna. Italien på stark uppgång – speciellt bland Stockholmarna.

Stockholmarna har verkligen hakat på den Italienska trenden och från Arlanda åker snart lika många till de Italienska Alperna. Främst är det de Italienska orterna Cervinia och Val Gardena som lockar svenskarna.

– Italien verkar locka oss svenskar med kombinationen stora skidsystem med mycket välpreparerade pister, mysiga orter med gästvänlig lokalbefolkning och inte minst det fantastiska Italienska köket. Alltihopa förpackat i en underbart vacker miljö och med ett behagligt klimat, säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor.

Kring paketeringen ser STS Alpresor två tydliga trender. En är de som söker den billigaste resan och gärna lägger mycket tid på att hitta den själva. Men man ser också allt fler som vill ha allt inkluderat med mycket service. STS försäljning av all-inclusive resor har ökat med 12 procentenheter och idag bokar 83 procent av alla resenärer STS Alpresors Alp Inclusive-paket. Man märker också ett ökat intresse för sina Alpresor Select-hotell vilket är särskilt utvalda hotell med hög standard, yppersta mat och väldigt hög servicenivå. Många av Select-hotellen har egen gourmetrestaurang och SPA-faciliteter.

– I en tid när vi ställs inför många valmöjligheter står bekvämlighet högt i kurs. Man prioriterar smidigheten i att i ett svep få direktflyg, liftnära boende, transfer, liftkort, frukost och middag. En upplevelse med gedigen kvalitet och det där lilla extra innebär helt enkelt att vi får mycket valuta för pengarna utan att nämnvärt behöva lyfta ett finger, förutom för att greppa stavarna i långa, sköna åk säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor.