Ser Lapo är döpt efter mannen som startade alltsammans, anfadern Ser Lapo. Just nu säljs vinet med ett specialomslag som skildrar den spännande historien och visar brevet där Ser Lapo är den förste att nämna Chianti i skrift 1398. Lossa försiktigt det röda sigillet så kan du ta del av historien!

I 600 år har Familjen Mazzei tillhört eliten av vinmakare i Chianti i Italien. Just nu kan den som köper en flaska Ser Lapo få ta del av historien som börjar med ett brev som skrivs den 16 december 1398. Gåspennan håller Ser Lapo, en aktad man som bland annat var notarie i staden Florens styrelse och prokonsul. Han är den första att använda begreppet Chianti i skrift år 1398.

Ser Lapos barnbarn, Madonna Smeralda gifte sig med ägaren till Castello di Fonterutoli och sedan 1435 har slottet och vingårdarna varit i familjen Mazzeis ägo och är än idag navet i deras vinproduktion. Ser Lapos brev finns bevarat och återges på det specialomslag som just nu pryder flaskorna. Allt du behöver göra för att ta del av historien är att försiktigt lossa det vackert röda sigillet.

Ser Lapo är en Chianti Classico Riserva bestående av handplockade, noggrant selekterade druvor, 90% Sangiovese och 10% Merlot. Vinmakaren Carlo Ferrini har efter avslutad jäsning låtit det färdiga vinet mogna 12 månader på franska ekfat, varav hälften är nya. Ser Lapo är ett mörkfruktigt och kryddigt vin med toner av mörka körsbär, fat, läder, lakrits och mörk choklad i doft och smak. Vinet är komplext med lång, nyanserad eftersmak. Ser Lapo avnjuts allra bäst till smakrika rätter av lamm, nötkött eller vilt.