Stockholm Arlanda Airport har den senaste tiden kunnat avslöja flera nya etableringar av lågkostnadsbolag från Stockholm. Nu satsar den brittiska lågkostnadsjätten easyJet på en italiensk sommarlinje.

– Vi är väldigt glada över att easyJet lanserar en linje mellan Milano och Stockholm Arlanda Airport. Vi ser stark efterfrågan på kapacitet till Milano och trafiken både till och från norra Italien ökar. Det är också roligt att vi får in ett flygbolag som har bas i Milano och ett starkt varumärke på den italienska marknaden på den här linjen, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Stockholm och Milano är en ”perfect match” och det finns sedan länge starka affärsrelationer mellan de båda städerna.De svenska företagens närvaro i Italien är koncentrerad till den norra delen av landet och det finns väldigt starka företagsrelationer mellan Milano och Stockholm. Mer kapacitet på linjen för businessresenärer är därför efterlängtat.

Svenska resenärer lockas av flera saker i Milano, utsökt arkitektur, omfattande historia, två av Italiens främsta fotbollslag, en shoppingstad utöver det vanliga och ett restaurangutbud för att tillfredsställa även den kräsna av matintresserade – för privatresenären erbjuder Milano allt. För italienska privatresenärer räknar easyJet med att Stockholm är ett unikt och spännande kulturellt resmål, inte minst med närheten till skärgården.

– Det är fantastiskt roligt att easyJet fortsätter sin expansion på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Med linjen till Milano fortsätter easyJet sin satsning på Stockholm-Arlanda och Sverige. Tidigare i år har easyJet annonserat att man börjar flyga mellan Stockholm och Lyon två gånger i veckan samt mellan London Gatwick och Åre-Östersund en gång i veckan under kommande vinter.