Ferrari har nått världsrykte som Italiens främsta producent av fina mousserande viner. Nu är det premiär för ett helt nytt, ekologiskt prestigevin – Ferrari Organic. Handplockade Chardonnaydruvor från familjen Lunellis estate-vingårdar vid foten av Dolomiterna har skapat ett mousserande vin att njuta av med extra gott miljösamvete.

Det svala bergsklimatet i provinsen Trento i norra Italien ger idealiska förutsättningar för att producera friska och fräscha viner. Respekt för jorden har alltid varit självklar här och Familjen Lunelli har drivit ett målmedvetet miljöarbete under årtionden. Ett gediget arbete som visar att ekologisk odling ger den perfekta balansen i vingårdarna och en exceptionell druvkvalitet.

Det är med stolthet man nu introducerar nyheten Ferrari Organic, ett vin som kommer från vingårdar där naturlig gödsel och kompost ersätter konstgödning och där inga kemiska bekämpningsmedel kommer till användning. Ferrari Organic är en s k Blanc de Blancs helt baserad på handskördade Chardonnay-druvor. Det färdigjästa vinet får, precis som i Champagne, en andra jäsning på butelj. Här har vinet vilat i hela 36 månader på sin jästfällning och det färdiga resultatet är ett prestigevin av högsta kvalitet.

Ferrari Organic bjuder på läckra, välgjorda bubblor med fin fruktighet och frisk fräschör. Den långa buteljlagringen ger en fin brödighet och imponerande komplexitet. Ett festligt vin för alla tillfällen, men också tack vare sin rika smak ett alldeles utmärkt matvin till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött. En ekologisk nyhet som verkligen är värd att höja en skål för!